9-weekse Boulangerie en 9-weekse Patisserie

De 9-weekse opleiding is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger of patissier.

In de 9-weekse Boulangerie leer je de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken). In de 9-weekse Patisserie ga je aan de slag met boterdegen, bladerdegen, beslagen, vullingen, glacages, macarons, tartelettes en meer. Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en kun je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. We plannen 10 weken, waarin 9 weken les wordt gegeven. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding.
De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding wordt gevolgd door een intakegesprek.
 
Het programma:
• 9 weken brood inclusief viennoiserie en rijke degen en/of
• 9 weken patisserie
 
Kosten:
Per 9-weekse opleiding: € 8495,= incl. BTW, inclusief lunch, kleding, lesmateriaal, bij deelname beide opleidingen totaal € 15.995,= incl. BTW.