Franse bloem

Samen met Bakery Institute heeft Beko Groothandel een aantal bloemsoorten geselecteerd die volledig aansluiten op de door Bakery Institute geadviseerde recepturen en werkwijzen.

Dat zijn de bloemsoorten van Minoterie Girardeau, een molen uit de buurt van Nantes (Frankrijk), die zich heeft gespecialiseerd in het maken van o.a. traditionele en biologisch meel en bloem. Alle meel en bloem wordt daar gemaakt zonder enige toevoeging van meelverbeteraars en zijn puur natuur.
De Molen is opgericht op 10 september 1895 en werkt volgens twee verschillende maalprincipes. De eerste is traditioneel op de vlakmolen. Voordeel van de vlakmolen (molenstenen) is dat meel en bloem meer kleur aan het brood geven. De tweede is volgens het moderne cilinder principe. Hierbij worden bloem en meel fijner van granulaat en geven meer volume aan jouw eindproducten. Een groot deel van het assortiment dat Minoterie Girardeau voert is in beide maalvarianten verkrijgbaar.

Beko Groothandel heeft de bloemsoorten van Minoterie Girardeau op voorraad:
  • Art. Nr. 9000445 Farine de seigle gris type T130
  • Art. Nr. 9000496 Farine bagatelle type T65
  • Art. Nr. 9000509 Label rouge pour patisserie T45
  • Art. Nr. 9013326 Farine ble bio cylindre type T65
  • Art. Nr. 9000453 Farine seigle bio moulin T130
  • Art. Nr. 9000461 Farine bio moulin type T150
  • Art. Nr. 9000470 Farine bio moulin type T65
  • Art. Nr. 9000488 Farine bio moulin type T80

In  Frankrijk worden verschillende soorten tarwe bloem aangeduid door de hoofdletter T met daarachter een getal. Dit getal staat voor het asgehalte in de bloem.  Als we spreken van een T450 dan heeft deze bloem een as gehalte 0,45% en is wit. Naar mate de cijfers hoger worden neemt het asgehalte toe en wordt de bloem grauwer van kleur.