Bakery Institute

Het Bakery Institute is dé particuliere opleiding voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. Bakery Institute biedt korte en lange programma’s voor mensen met weinig tot geen voorkennis en vaktechnische weekopleidingen voor professionals.

De activiteiten binnen het Bakery Institute worden ingezet volgens de missie: ·‘Pak je voorsprong vanuit je oorsprong’. Er wordt gewerkt met eerlijke, kwalitatieve en zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen; er wordt geen gebruik gemaakt van broodverbetermiddelen, poeders en halffabricaten. Deze keuze betekent ook terug naar de basis van de vaktechnieken: bij brood lange processen, voordegen en desems en bij banket traditionele processen zoals het koken van composities, het monteren van mousse en het bereiden van basisdegen met enkelvoudige grondstoffen.
 
Bakery Institute probeert steeds de link te leggen naar commerciële mogelijkheden. De methode van Bakery Institute leent zich bij uitstek voor nieuwe bakkerijen. Maar beslist ook voor winkelbakkerijen waarbij de ondernemer ervoor kiest meer beleving te creëren in zijn winkel. De filosofie van Bakery Institute, de commerciële mogelijkheden en de beperkte kaders zijn samengebracht in het Bakery Market-concept. Uiteraard is voor dit concept ook een investering in vakkennis nodig en daarbij is Bakery Institute de partij om de tools te geven voor een goede start.

Bakery Institute
Westzijde 174a -1506 EK Zaandam
Telefoon: 075-6157226
E-mail: info@bakeryinstitute.nl
www.bakeryinstitute.nl