Viennoiserie - 4 dagen

Ken je hem? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goud-gele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!

Tijdens deze opleiding verdiep je je in de wereld van de veelal zoete getoerde en ongetoerde gistdegen zoals croissants, Deens luxe, briochedegen en ook een pâte levée, een prachtig basisdeeg voor veel toepassingen. In deze week leer je wat de succesfactoren zijn bij het bereiden van een écht goede Franse croissant, ga je terug naar de basis in grondstoffen en handelingen, wordt er gewerkt met degen die 2 of zelfs 3 dagen ‘onderweg’ zijn en maak je de heerlijkste verwennerijen waar consumenten zowel bij brood- als banketbakkerijen voor omrijden. Ook laten we je zien hoe je het best via de vriezer kunt werken om gebruik te maken van chargematige productie.

WAT MAAK JE ONDER ANDERE
Croissants, Pain au Chocolat, Koffiebroodjes met verschillende vullingen, Scones, Pâte Levée, (Meergranen) Brioche, Cinnamon Rolls, Suikerbrood, Ham-Kaas Croissants & andere hartige heerlijkheden, Danish, Tarte du Mitron en als bonus maak je ook de allerlekkerste Desemstol!

Kosten:
€ 710,- excl. BTW*, inclusief lunch, inclusief terugkombijeenkomst.

* dit geldt voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Voor andere professionals kost de opleiding € 1050,- excl. BTW, zij mogen zich direct bij ons melden.